Expresia Libera

vindecarea

Distribuie

Sunt la început, știu că mai am mult de muncă, știu că vindecarea nu e liniară și ascendentă, știu teoriile.

Dar când răsuflu un pic ușurată pentru că mi se pare că totul curge lin în viața mea, apare un comportament codependent, mai ales dacă situația e stresantă. În această perioadă critică în care se află omenirea, tentacolele codependenței se resimt în interiorul meu: controlul, perfecțiunea, planificarea riguroasă, agitația continuă (unrestlesness); ceva în interiorul meu urlă că nu am timp să mă bucur, să simt viața, că nu e vreme și că tre să muncesc mai mult și mai mult ca să fie totul ok, să nu se întâmple ceva rău.

Spre deosebire de trecut însă acum văd tentacolele…I see you, Mara!… și îmi fac timp să simt aceste emoții, să le procesez. A venit momentul să simt aceste emoții și, dacă îmi dau voie să fac asta, îmi face bine; le las să fie și să treacă, nu mă blochez în ele, nu mă identific, e ceea ce creierul meu produce și e ok, eu sunt aici să le simt. Îmi amintesc să am grijă de mine, să meditez, să fac gimnastică, să citesc o carte, să fac o baie relaxantă, un masaj, să râd, să mă uit la o comedie și e bine, se așază o oareșce pace care înconjoară acest tumult interior și îi dă voie să fie și să treacă. După această practică conștientizez fragilitatea și natura trecătoare a tot ce interiorul meu produce automat în anumite situații și am libertatea să acționez conștient.

Vindecarea este minunată, e eliberatoare, e un proces și nu o destinație…asta vreau să îmi amintesc de fiecare dată când „adorm” și cred că totul este bine, că nu mai am de lucru cu interiorul meu :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia