Expresia Libera

S.T.O.P.

Distribuie

Exercițiul S.T.O.P. este excelent pentru creșterea stării de prezență; ajută enorm să ne „umplem” de aici și acum. Acest exercițiu crează spațiu în viața de zi cu zi, ajută să ieșim din mintea automată, din îngrijorări, regrete, proiecții care ne scot din prezent și ne iau bucuria vieții.

„Trecutul și viitorul îl iau pe Dumnezeu din fața ochilor noștri, ardeți-le în foc pe amândouă” Rumi (poet și maestru sufit)

S.T.O.P. înseamnă, de fapt:

S – stop, stai, oprește-te din ceea ce faci, lasă totul jos;

T – take a breath, trage aer în piept de câteva ori, cu atenție; poți urma sfatul maestrului Thich Nhat Hanh: când inspiri spune în gând „inspir, știu că acum inspir” și pe expirație „expir, știu că acum expir”;

O – observe, observă ce e în jur, sunete, imagini, obiecte…

observă ce e în interior, observă că gândurile nu sunt permanente, că vin și pleacă, observă-ți emoțiile și cum se simt în corp, fără a judeca, a cataloga, observă-ți corpul, cum stai așezat sau în picioare, simți furnicături, înțepături, durere, căldură..

umple-te de ceea ce este;

P – proceed with kindness, fii prezent și procedează mai departe cu atenție către tine însuți: oferă-ți o ceașcă de ceai, o îmbrățișare, o mângâiere…;

Practică acest exercițiu cât mai des posibil, pe parcursul unei zile: la trezire dimineața, inainte de a te spăla pe dinți, înainte de a urca în mașină, înainte de a te așeza la masă, la semafor…pune-ți remindere pe telefon ca să îți amintești din când în când și observă cum te simți, pe propria piele. Astfel devii conștient de viață, trăiești aici și acum, înconjurat de ceea ce este.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia