Expresia Libera

nevoia de a fi pe plac celor din jur

Distribuie

În luna ce urmează voi fi atentă la practica ruperii/recuperării din acest tipar disfuncțional pe care l-am învățat bine în trecut. Crescând într-o familie disfuncțională (inconștientă) a trebuit să mă raportez permanent la cei din jur și la nevoile lor, la ceea ce ei spuneau/făceau/simțeau și astfel s-a creat acest mecanism interior: Spune-mi tu cum ai nevoie ca să  fiu.

Iar ca tu să-mi spui că sunt ok tre să fiu pe placul tău. Și cine poți fi tu? Un alt ego pierdut în durerea proprie, pe care îi este frică să o simtă, să și-o asume.

Copilul crescut într-o familie  disfuncțională nu este văzut, nu este validat, el nu există emoțional iar de aici până la a se raporta doar la exterior și doar astfel să creadă că există e o distanță mică. Societatea din ziua de azi este bazată și întărește acest pattern al dependenței de părerea celor din jur și a nevoii de a fi pe plac exteriorului. Astfel uităm de sinele adevărat din interior, de drumul și calea noastră și orbecăim crezând că societatea ne acordă valoarea și, implicit, menirea. Suntem învățați să nu vedem și să nu acceptăm durerea, trauma, să ne prefacem că nu există și să avem zeci de măști la îndemână permanent doar pentru a părea că suntem. Uităm să fim sinceri, autentici..

Până cînd efemerul, materialul va conta mai mult decât adevărul ce suntem? A trăi simplu și autentic e destul de dificil în societatea noastră dacă tiparul nevoii de a fi pe plac celor din jur este practicat. De aceea e necesară eliberarea.

Cum fac asta?

  • prin conștientizarea tiparului atunci când apare și prin descoperirea adevărului din interior.

Dacă ne întrebăm, în fața unei alegeri, situații, dileme: Vreau eu, cu adevărat, acest lucru? și  ascultăm primul răspuns care ne răsare în câmpul conștiinței atunci nevoia de a fi pe plac celor din jur nu mai determină orice răspuns.

  • următorul pas este de a acționa în această direcție, indiferent de reacțiile celor din jur. Putem răni multe egouri cu răspunsul nostru autentic, nu mai suntem predictibili și ieșim din pattern și din jocul bolnav practicat atâta timp dar facem asta pentru eliberarea nostră cât și a celor din jur.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia