Expresia Libera

lucrul pe pasul 4

Distribuie

PASUL 4

Am realizat un inventar moral amănunțit al propriei persoane.

Acest pas e complex și de durată și necesită un element esențial: starea de prezență. Nu poți „vedea” clar până nu ai reușit să creezi un spațiu între tine (cel adevărat) și situația/povestea ta.

Cred că pasul 4  crește nivelul dezidentificarii de tiparele mental-emoționale pe care, pt o perioadă îndelungată, le-am confundat cu ceea ce sunt eu. Să conștientizez că tot ceea ce a fost, a fost pentru că eu manifestam niște comportamente anume și toate au venit tocmai pentru ca eu să cresc, a fost ca și cum aș dezveli un cadou frumos învelit în multe, multe ambalaje :))… Aha, deci toate astea au fost pentru că eu am controlat excesiv, am manifestat superioritate, nu am fost sinceră cu mine și nu am exprimat ce sunt eu cu adevărat… Mă simt privilegiată și iubită de Dumnezeu pentru toate acestea, El nu mă lasă în urmă niciodată! Îmi amintește în fiecare moment cine sunt cu adevărat, ficțiunea creată de minte este falsă, e ca un nor de fum care pare gigantic și atotcuprinzător, dar în lumina conștiinței dispare ca un balon de săpun.

Să fiu atentă, prezentă în orice moment este esențial, pt că în orice clipă pot „adormi” și să recreez toată ficțiunea în toată splendoarea ei grotească. Totul ține de ceea ce aleg eu la fiecare pas.

Sunt aici!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia