Expresia Libera

liberul arbitru și Dumnezeu

Distribuie

Nu prea înțelegeam cum e cu liberul arbitru și cu Dumnezeu/destinul/soarta până de curând iar codependenta din mine se înțelegea perfect cu liberu’ arbitru, adică ferească Dumnezeu să  nu aleg eu ce vreau să fac, când și cum vreau să fac. Ignoranța mea stătea în faptul că îmi asumam toate meritele când eram în câștig și blamam soarta/destinul/pe Dumnezeu când eșuam fără a mă întreba de unde pornise alegerea sau decizia mea care mă adusese la pierdere sau câștig, dar astfel înțelegeam liberul arbitru = egoul.

Acum înțeleg că Dumnezeu ne aduce în cale oameni/povești/experiențe față de care noi decidem ceva iar rezultatul e întotdeauna absolut perfect dacă alegi, din liberul arbitru, ceea ce Dumnezeu îți aduce în cale.

În ultimul timp caut să îmi formez un obicei mental: la orice apare în fața mea să mă întreb ce vrea Dumnezeu să îmi arate prin chestia respectivă, ce am eu de învățat de aici? ideea e că ceea ce apare este deja și a judeca (e bun/rău) vine din ego iar dacă intru acolo știu că mă pot pierde în tipare vechi și, astfel, să iau o decizie total aiurea pentru cursul vieții mele.

Privind retrospectiv, văd că eliberarea controlului fața de mine și exterior și lăsarea în voia lui Dumnezeu m-a adus pe niște cărări fantastice, minunate pe care eu cu mintea mea controlatoare nu aș fi putut să merg.

Ca exemplu concret: ieri așteptam un răspuns important pentru cursul vieții mele și am observat în interior nevoia de control, frica, nerăbdarea (care, în trecut, mă împingeau spre alegeri greșite) și dorința puternică de a lua telefonul și a suna pentru a controla lucrurile dar…am reușit să observ, să creez spațiu, să le dau voie să fie: am primit nerăbdarea, frica, nevoia de a controla și am ales (din liberul arbitru 🙂 ) să respir profund, să îmi simt corpul, să mă centrez și să mă rog lui Dumnezeu (sau cuiva acolo sus/oriunde crede fiecare): Doamne, pun la picioarele tale asta, tu știi mai bine ce am eu nevoie, ce e bine pentru mine. Spre seară răspunsul așteptat a venit și lucrurile s-au așezat perfect. Am văzut cum Dumnezeu lucrează magnific (față de brambureala pe care egoul ar fi putut-o crea) și am înțeles că totul e cu un scop precis, nu e nimic întâmplător iar ceea ce vine e spre evoluția noastră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia