Expresia Libera

let go…

Distribuie

În codependență a te lăsa în voia lui  Dumnezeu (așa cum îl înțelege fiecare)  este terifiant pentru că doar asta am exersat: să deținem controlul, să fim la cârmă, doar atunci lucrurile pot fi ok.

Pasul 3 este despre „a da drumul”, despre a te lăsa în voia acelei puteri/esențe/energii/prezențe, în grija lui Dumnezeu dacă vreți (depinde de fiecare ce conexiuni cerebrale are despre Dumnezeu –  Eckhart Tolle afirmă: cuvântul „Dumnezeu” a devenit un concept închis, în momentul în care este rostit apare o imagine mentală…care de fapt ne blochează înțelegerea) pe care fiecare dintre noi în liniștea lui o simte, știe neconceptual, cunoaște această putere divină. Această mișcare este esențială în orice vindecare, în orice eliberare de ceva ce nu ne reprezintă, de ceva ce nu suntem, de iluzie. Nevoile neîmplinite (nevoia de iubire, de conectare, de a aparține, de a fi acceptat, văzut etc)  ne blochează în  tipare care exersate în continuare aduc suferință. Nu e vina noastră! În acest caz a impune voința și a ne elibera prin puterea voinței este imposibil, e o luptă inegală, sinele egotic nu poate face asta pentru că tiparele sunt egoul însuși; ceea ce ajută este conștientizarea.

Practica conștientizării crește nivelul acesteia; avem acces la un grad de  conștientizare ridicat prin evoluția naturală a creierului uman și prin practică zilnică; este clar că gradul de înțelegere al umanității din zilele noastre este mai înalt decât cel al omului din paleolitic, de exemplu, dar nu e de ajuns doar asta pentru că sistemul limbic este o parte componentă a creierului uman iar neexersarea prezenței ne poate ține blocați în reacție, datorită nevoilor neîmplinite din trecutul nostru.

Șansa noastră stă în exersarea conștientizării și doar așa ne putem elibera, ne putem lăsa în voia lui Dumnezeu. Aceasta o putem face prin:

  1. meditație, includerea în rutina zilnică a meditației: să învățăm să observăm gândurile și emoțiile din interiorul . nostru, să creăm astfel un spațiu între noi și gânduri-emoții atunci când lucrurile sunt relativ ok în viața noastră.

2. O altă practică folositoare în momentele cu o înaltă încărcătură emoțională, atunci când suntem prinși în suferință, este mediația R.A.I.N. care ne ajută să avem o privire de sus asupra interiorului și să vedem nevoia neîmplinită care are nevoie să fie cuprinsă în conștientizarea compasională a sinelui divin, superior, înalt sau cum ai vrea să denumești ceea ce ești cu adevărat și să vezi iluzia creată de sinele egotic, cârligele cu care încearcă să ne prindă și să ne țină în suferință.

Acronimul R.A.I.N. vine de la:

R-recunoaște ce e, numește emoția

A-acceptă emoția, permite-i să fie în interiorul tău

I-investighează cu blândețe, o întrebare esențială în acest pas este: „De ce are nevoie această parte din mine care suferă acum?”

N-nurture, hrănește, vindecă, mângâie și oferă-i acelei părți din interior ceea ce are nevoie: iubire, acceptare, încredere, suport etc și odihnește-te în această conștientizare, simte, dă-ți timp ca să vezi că nu ești suferința, familiarizează-te cu ceea ce ești cu adevărat.

Din păcate în limba română nu am găsit nicio meditație R.A.I.N.  dar pentru cei care înțeleg engleza, Tara Brach are multe meditații de acest tip.

 

La nivel egotic nu te poți forța să te schimbi, să te eliberezi, doar prin creșterea conștientizării, prin îndepărtarea vălului ne putem elibera, ne putem lăsa viața și voința în voia lui Dumnezeu, așa cum îl înțelege fiecare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia