Expresia Libera

intuiția…

Distribuie

Pentru mine intuiția este acea parte din interior care știe, fără a avea fapte concrete, dovezi, știe că așa stau lucrurile, că așa sunt și, în același timp, îmi aduce și o stare de pace, de echilibru.

Când iau o decizie sau observ ceva clar iar acesteia i se alătură o stare de liniște, chiar dacă ce urmează este greu, dureros, știu că vocea din interior știe mai bine și mai complet decât pot eu cu mintea rațională să analizez sau să decid.

Privind în urmă, la experimentarea codependenței în viața mea, acum văd că dintotdeauna am auzit această voce în interior spunând că nu e ok ce se întâmplă, că nu sunt eu comportamentul/tiparele/stările etc. dar am ignorat-o complet, în majoritatea timpului. Am ignorat-o chiar în ciuda problemelor de sănătate care începuseră să apară, dar, pentru prima dată, în urmă cu câțiva ani am început să ascult această voce și să acționez în direcția indicată; am rămas în starea de pace și calm din interior, deși, în jurul meu, era furtună, iar ce a urmat a întrecut orice plan aș fi putut eu întrezări cu mintea egotică.

Cred că intuiția vine din conștientizare, din prezență, din partea divină din noi și că scopul nostru este să călătorim prin viață după ghidajul acestei voci, altfel ne pierdem în lume, în formă. Teal Swan afirmă că Universul nu ne va lăsa oricum să ignorăm această voce interioară, astfel ne va face viața atât de insuportabilă încât ne vom întoarce către ea oricum. Ideea e dacă alegem să facem asta asta conștient sau așteptăm să suferim mult înainte. Cu cât lucrăm mai mult cu noi înșine și procesăm partea inconștientă din interior, cu atât vom auzi mai clar și mai diferențiat vocea interioară și… cu atât vom fi mai liberi!

Nu aș fi putut ajunge să aud vocea interioară dacă nu m-aș fi întors în interior, dacă nu mi-aș fi văzut și asumat toate fricile, dacă aș fi fugit în continuare de mine însămi, E o practică zilnică, să fiu prezentă pentru mine și să cultiv starea de prezență. A intrat în normalitatea fiecărei zile să îmi acord vreme să mă conectez cu ceea ce sunt eu cu adevărat și astfel simt că sunt centrată, prezentă, că orice vine și trece în exterior nu mă mai ia pe sus, ca înainte. Iar această practică e o unealtă pe calea vindecării de codependență!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia