Expresia Libera

fă-o oricum

fă-o oricum

Distribuie

Codependența te aduce în negarea sinelui; ca și codependent nu pot să fiu eu însămi pt că aștept de la ceilalți să îmi confirme existența, doar cei din jur pot spune ce și cine sunt.

Îți dai seama de iraționalitatea acestor afirmații? Și totuși logica inconștientă din mintea codependentului asta este: tu știi și tu decizi ce și cum sunt eu, eu sunt ceea ce tu te aștepți de la mine să fiu.

Am auzit undeva un pasaj de genu’ că dacă devin ceea ce vor alții de la mine atunci nu sunt eu, nu? Destul de logic! Iar cel mai mare dar pe care îl pot face acestei lumi este să fiu eu însămi, pt asta sunt aici să fiu ceea ce sunt eu cu adevărat și nu ce se așteaptă lumea din jur să fiu.

Și cum fac asta? – o fac cu o răscoală, cu rebeliune, cu furie? No, no, no! O fac cu grație 🙂

  1. În orice situație, zilnic și în orice moment să fiu autentică, să exprim ceea ce sunt eu, indiferent de „reacții”. Chiar dacă mă cuprinde frica, groaza, disperarea că voi fi respinsă, neacceptată de anumite persoane, o fac oricum, cu calm și răbdare, pt că doar așa mă vindec.
  2. Să îmi amintesc în fiecare zi că sunt aici pt mine, pt a da mai departe ce sunt eu, că singura datorie pe care o am este față de mine
  3. Să contabilizez seara că niciun „rău inimaginabil” nu s-a întâmplat peste zi când am fost eu cea autentică – am descoperit cu stupoare :)) că nu am dispărut, nu m-a înghițit pământul atunci când am fost autentică, nu a venit sfârșitul lumii/apocalipsa când am spus „NU, nu fac asta, valorile/principiile/limitele mele sunt altele, deci…” Așa descopăr că e ok, e chiar mult mai ok să fiu autentică, starea e suberbă:))

Iar ăștia sunt pași zilnici înspre vindecare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia