Expresia Libera

exerciții pasul 3

Distribuie
 1. Pentru a-ți aminti acest pas, scrie afirmația următoare pe o foaie sau repetă în gând seara înainte de culcare și dimineața la trezire, de mai multe ori: „Astăzi îmi las viața și voința în grija lui Dumnezeu. Totul este bine”………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 2. Dacă ai ști că totul este bine și la timp în viața ta acum, cum te-ai simți?………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
 3. Dacă ai ști că totul este administrat de o Putere Superioară ție însuți într-un mod care este spre binele tău suprem, cum ai acționa diferit?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 4. Dacă ai ști că nu ai nicio putere asupra evenimentelor, rezultatelor sau unei anumite persoane, cum te-ai comporta diferit? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Ce ai zice sau face? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Ce nu ai mai zice sau nu ai mai face?…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Cum ai acționa pentru a te bucura mai mult de viață acum, în momentul prezent?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 5. Dacă nu ai permite altcuiva să te controleze, ce ai face diferit acum?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. Ce ai face azi cu viața ta? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Cum te-ai simți?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 6. Dacă nu ai permite unei situații anume să te controleze sau dacă tu nu ai mai controla acea situație – dacă doar ai lăsa-o să fie și ai accepta-o pentru moment, cum te-ai simți?………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Dacă nu ai mai lupta cu acea situație sau nu i-ai rezista, ce ai face diferit?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 7. Practicarea acestui pas te apropie de tine însuți. Ascultă-te. Scrie pe o foaie ce simți, ce vrei, ce ai nevoie, ce gânduri ai. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Sună pe cineva de încredere și spune-i cine ești tu, cu adevărat/ Vorbește într-un mod deschis, responsabil, fără a te victimiza. Nu le cere să te salveze. Roagă acea persoană să te asculte și să te accepte așa cum ești.
 8. Care este cel mai de preț, cel mai bun lucru pe care poți să îl faci acum pentru a te îngriji și a te bucura de viață?………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Cum ai  face asta?………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Alte întrebări de introspecție
  • Care sunt cele mai mari temeri ale tale care apar dacă ai preda controlul asupra vieții tale lui Dumnezeu, așa cum îl înțelegi tu?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  • Ce situații, lucruri, oameni ai încercat să controlezi în trecut și ce s-a întâmplat?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. Crezi că Dumnezeu ar fi în stare să îți administreze viața mai bine decât ai făcut-o tu?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  • Ce părere ai în general despre  decizia de a îți lăsa viața în grija lui Dumnezeu?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  • Cum crezi tu că ai putea să îți lași viața în mâinile lui Dumnezeu? Poți lua în considerare: a frecventa biserica, întâlniri de tip 12 pași, întâlniri cu alte persoane în recuperare, ținerea unui jurnal, a-i sluji pe ceilalți, meditația, exercițiile fizice, terapia………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  • Cum ai răspunde la întrebarea „Cine sunt eu?”………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  • Cum ai răspunde la întrebarea „Cine este Dumnezeu?”. Altfel spus, descrie-L pe Dumnezeu așa cum îl înțelegi tu……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  • Descrie în cine sau în ce te încrezi și în ce măsură……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  • Ce are sens pentru tine acum în viața ta sau crezi că poți găsi sens în viitor?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  • Cum crezi că ar trebui să trăiești după ce îți lași viața în grija lui Dumnezeu așa cum îl înțelegi tu?…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Ce schimbări te aștepți să faci și cum pot arăta acestea în detaliu?…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  • Cum plănuiești să sărbătorești și să onorezi decizia de a-ți lăsa viața în grija lui Dumnezeu?……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Aceste întrebări e bine să le parcurgem într-un moment de liniște și echilibru interior pentru a conștientiza ceea ce ne ține blocați și a ne elibera, de fiecare dată când apar la suprafață.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia