Expresia Libera

de ce ai nevoie acum?

Distribuie

Luna aceasta am trecut la următorul pas: să reflectez asupra a ceea ce EU îmi doresc, de ce am nevoie azi, atât, ce vrea copilul din interior. David James Lees vorbește despre acest aspect, să descoperi ce îi place copilului din interior  dar insistă mult pe cultivarea încrederii: dacă ți-ai promis un lucru să faci, ține-te de promisiune! Pentru cei care au crescut în familii disfuncționale este dificil să descopere de ce au nevoie deoarece nimeni nu i-a întrebat vreodată acest lucru când erau copii. Dar putem învăța ACUM.

Deși luna februarie e aproape pe sfârșite, m-am ținut de plan și am fost atentă la mine însămi – zilnic am căutat moduri să îmi ofer ceea ce am nevoie, deși pasul cel mai dificil e de a afla ce am nevoie.

Am învățat să descopăr care îmi sunt nevoile fiind atentă la cum mă simt în interior: simt oboseală, încordare, am nevoie de 5 minute să beau un ceai, să fac câteva întinderi, poate o plimbare… Ce am nevoie? Înainte aș fi etichetat această atitudine drept EGOISM și aș fi pus aceste sarcini în seama celor din jur (tu să ai grijă să îmi oferi ce am nevoie!), dar those days are gone :)). Vindecarea se întâmplă și o văd în interior, văd cum vechile mecanisme cognitive s-au estompat și se înfiripă altele sănătoase.

Mi-am promis că voi fi mereu lângă mine și mă voi susține iar a face ceea ce mi-am promis îmi crește încrederea în sine și mă ajută să am relații sănătoase cu cei din jur. Nu am nevoie de ceilalți să îmi îngrijească interiorul, nu e treaba lor – mi-a luat destul timp să înțeleg acest lucru – dacă ei îmi oferă iubire, bunătate, compasiune este super dar, dacă nu o fac, eu sunt ok în continuare. În aceste momente cred că asta este codependența: să aștepți ca ceilalți să îți ofere ceea ce tu nu îți oferi, să fii gol și să umbli cu cerșitul ca alții să îți umple vasul. Noi suntem ființe libere, fără control pe cei din jur și cu responsabilitate doar fața de noi înșine. Eu sunt în responsabilitatea mea!

A fost o lungă perioadă în viața mea în care nu m-am întors DELOC către mine (nu am știut cum să fac asta, nu am avut la cine să văd în jurul meu) dar sunt aici acum. Este o frază în ACA care spune ceva de genul că poate am crescut într-o familie disfuncțională dar Dumnezeu ne-a dat cei 12 pași ai recuperării.

Și sunt extrem de recunoscătoare pentru asta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide conversatia